Blog Analiz

Bilgi

Phlerobo yapay zekayı nasıl kullanıyor?

Kan alma biriminde hasta yükündeki anlık değişimler belirsizlikler yaratmakta ve sonuçta yönetsel kararların alınmasını güçleştirmektedir. Optimal kan alma hemşiresi sayısı bu yüke bağlı olarak değişmektedir. Genellikle yönetimsel olarak hemşire sayısının artırılması salonda gözü rahatsız edici düzeyde hasta birikmesi sonrası gerçekleştirilmektedir. Oysa karar için bu an aslıında çok geç kalmış bir andır ve o anda hemşire sayısı artırılsa bile bunun etkisinin görülmesi uzun bir zaman alabilmektedir.

Phlerobo hastane içindeki hastaların dağılımı ve daha önceki günlerden elde ettiği bilgilerle, optimal hemşire sayısını sürekli hesaplamakta ve yönetici ile paylaşmaktadır. İlave olarak yönetici ile kritik başka parametrelerdeki değişimlerde paylaşılmakta ve salonda hasta sayısının kritik düzeye ulaşmasından yeteri kadar önce karar alma şansını sunmaktadır.

Böylece kan alma birimi yöneticisi, yapay zekanın kendisine sunduğu imkanlarla zamanında karar alabilmekte ve birim performansını yükseltebilmektedir.

Hasta bekleme süresi tahmini

Phlerobo yapay zekası hastanın hizmet süresini, hasta birime geldiği anda büyük doğrulukla hesaplayabilmekte ve hasta ile paylaşabilmektedir.

Bu hasta memnuniyetinin artmasını sağlamakta, hastaların ucu açık süreler beklemeyecekleri bilgisini almalarını sağlamaktadır.

Phlerobo'nun robotik bileşeni NESLİ de tüpleri tanımakta yapay zeka teknolojileri kullanmaktadır. Böylece NESLİ aynı anda sınırsız sayıda tüp çeşidi ile çalışabilmektedir. Ayrıca tüplerin yüklenmesinde olabilecek insan hataları tamamen ortadan kaldırılmaktadır.

Süleyman Sevinç, Prof. Dr.

İlgili Bloglar

Labenko S. Sevinç

SBÜ Tepecik EAH de gerçekleştirilen Phlerobo tabanlı uygulama Bakanlığın iyi uygulamalar listesinde yer aldı.

Labenko S. Sevinç

Önceden barkodlu tüpler kullanılırken, daha çok yüksek numune sayısının olduğu kan alma birimlerinde ...

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın