Blog Analiz

Yeni Trendler

Kan Alma Hizmetlerini - Farklı Lokasyonlara -Yaymak “Phlerobo Capsule” ile Çok Daha Kolay, Çok Daha Hızlı

Kan alma tüm ayaktan hastaların yaklaşık üçte birini kapsayan bir hizmet. Bu nedenle de kan alma birimleri kalabalıkların ve birikmelerin kolaylıkla oluşabildiği yerler.

Geleneksel olarak hastahaneler kan alma birimlerini merkezi birimler olarak tasarladılar. Hizmetin merkezileşmesi yönetimsel kolaylık, tasarruf ve standartlaşma sağladı. Ama son dönemde bazı hastahanelerin hizmeti poliklinik katları veya farklı binalara yayma çabaları merkezileşme yaklaşımını sorguladıkları anlamına geliyor.

Kan alma hizmetini yaymanın çeşitli avantajları var. Hizmetin farklı lokasyonlarda sunulması hastaların hizmete daha kolay ulaşmalarını sağlıyor. Hastaların birimde yüksek sayılarda birikmelerinin de önüne geçiliyor. Farklı lokasyonlar hasta sayılarını - lokasyon başına - azaltıyor. Covid-19 şartları ve sonrasında, pandeminin yayılmasını önlemek açısından, bu özelliğe hastahaneler oldukça değer veriyorlar.

Flebotomi hizmeti bekleyen grupların sayısını azaltmak, Covid-19 gibi virüslerin yayılmasını önlemede çok etkili bir seçenek olabilir. Çünkü enfeksiyonlu hastaların çoğunluğu asemptomatik olduğundan semptomatik COVID-19 hastaları ve semptomatik olmayan hastaların triyajı yeterli değildir.

Ancak hizmeti yaymanın zorlukları ve maliyetleri de var. Hasta yönlendirmelerinin yeniden yapılması gerekiyor. Farklı lokasyonlardaki hizmetin denetlenmesi ve yönetilmesi zorlaşıyor. Farklı lokasyonlarda hizmet vermek maliyetleri de artırıyor. Örneğin tüp etiketlenme maliyetleri artabiliyor. Gerekli yedek personelin sayıları artabiliyor. Kullanımdaki hastahane bilgi yönetim sistemleri birden fazla lokasyonun etkin yönetimine hazır olmaması da yönetsel ve denetsel sorunlara neden oluyor.

Labenko kan alma hasta akışını rahatlatmak için 6 yıldır ar-ge çalışmaları yapıyor. Bu çalışmaların parçası olarak TÜBİTAK desteği ile yapay zekalı hasta akış yönetim sistemi Phlerobo ve onun robotik yardımcısı NESLİ 4.0 tüp etiketleme robotu geliştirildi ve bir süre önce hastahanelerde kullanımı başladı.

Hastahanelerden gelen talep doğrultusunda kan alma hizmetlerinin en etkin şekilde farklı lokasyonlara dağıtılabilmesi için de Labenko yeni bir çözüm üretti. “Phlerobo Capsule” adı verilen bu çözüm hizmetin dağıtılmasını kolaylaştırıyor, maliyetlerini azaltıyor.

Phlerobo Capsule

Phlerobo Capsule iki kan alma hemşiresi, bir NESLİ robot ve gerekli diğer donanımlardan oluşuyor (bkz. resimler). Yani iki hemşire ile yeni bir kan alma birimi oluşturmak artık çok hızlı ve kolay yapılabiliyor.

Phlerobo Capsule, Phlerobo algoritması ile uzaktan kolaylıkla yönetilebiliyor, birim ve personel performansları gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor. Yönetimin bu olanaklar sayesinde belirli bir lokasyona birikmelerin oluşması durumunu kolaylıkla belirleyerek yeni lokasyonlar planlamaları tamamen mümkün. Hem Phlerobo Capsule ‘un kurulması ve işletilmesi için gerekli alanda minimum.

Phlerobo Capsule iki hemşireye yan yana iki kabin sunuyor. Her kabinin girişinde hastalar için opsiyonel bir hasta bilgi ekranı bulunabiliyor. İki kabinin arasında bulunan ve paravanın içine yerleştirilerek alan gereksinimi iyice optimize edilmiş olan tek bir NESLİ robot aynı anda iki hemşireye tüp etiketleme hizmeti sunuyor. Phlerobo Capsule ile NESLİ hemşirenin ekran ihtiyacını ve numunelerin barkodlarının okutulması için okuyucu ihtiyacın da karşılıyor. Yani hemşirenin elektronik olarak NESLİ dışında bir bilgisayara veya ekrana ihtiyacı olmuyor. NESLİ bu ihtiyacı karşılıyor, tasarruf sağlıyor.

Phlerobo Capsule hastaların birime geldiklerinde kayıt işlemleri için ayrı bir masası gerektirmiyor. Hastalar bir kiosk ile veya cep telefonları ile kayıtlarını kolayca yapabiliyorlar. Tüplerle temasa gelmeden hizmet almayı bekleyebiliyorlar. Üstelik hasta akış hızı yapay zekalı Phlerobo algoritması tarafından da optimize ediliyor.

Kan alma hizmetini yaymanın çeşitli avantajları var. Hizmetin farklı lokasyonlarda sunulması hastaların hizmete daha kolay ulaşmalarını sağlıyor. Hastaların birimde yüksek sayılarda birikmelerinin de önüne geçiliyor. Farklı lokasyonlar hasta sayılarını - lokasyon başına - azaltıyor. Covid-19 şartları ve sonrasında, pandeminin yayılmasını önlemek açısından, bu özelliğe hastahaneler oldukça değer veriyorlar.

Süleyman Sevinç

Birden fazla Phlerobo Capsule modülünü gruplayarak daha fazla sayıda hastaya hizmet verecek lokasyonlar oluşturulabilmektedir.

Kolay ve Uzaktan Yönetim

Phlerobo Capsule grupları ihtiyaca göre hastanenin çeşitli yerlerine dağıtılabiliyor. Çünkü web arayüzü ile bu grupları yönetici ofisinden denetlemek ve akışı gerçek zamanlı izlemek hiç sorun değil. Kullanını çok kolay arayüzler ile hasta bekleme süreleri, personel performansı, malzeme kullanımı gibi bilgilere gerçek zamanlı olarak ulaşılabiliyor.

Phlerobo Capsule tüm bunlara ilaveten birde hasta yönlendirme mobil uygulaması sunuyor. Hastalar bu uygulama ile Phlerobo Capsule gruplarındaki hasta yüklerini görebiliyor ve kendileri için daha müsait lokasyon ve zamanları seçebiliyorlar.

Labenko, bilgiye dayalı kan alma birimi lokasyon planlamasın da da hastahanelere yardımcı oluyor. Hasta akışına göre en etkin lokasyonların seçimi, planlanması ve kurulumunda hastahanelerimize istenen destek sağlanıyor. Hastahanenizde kan alma hizmetlerini uygun lokasyonlara yaymak için aşağıdaki formu doldurarak veya info@labenko.com adresine bir e-posta göndererek bize ulaşabilirsiniz.

Diğer Bloglar

Labenko S. Sevinç

SBÜ Tepecik EAH de gerçekleştirilen Phlerobo tabanlı uygulama Bakanlığın iyi uygulamalar listesinde yer aldı.

Labenko S. Sevinç

Önceden barkodlu tüpler kullanılırken, daha çok yüksek numune sayısının olduğu kan alma birimlerinde ...

Yorumlarınızı Bizimle Paylaşın